Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2012 23:23 - Инструкция за употреба на живота :)
Автор: far Категория: Други   
Прочетен: 4193 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Инструкция, която никой не ни връчва при раждането.

 Но която би могла да изглежда приблизително така:

„1. Ти ще получиш тяло. То може да ти харесва или да не ти харесва, но това определено е единственото, което ще притежаваш напълно през цялото време – от първия до последния ти ден.


2. Ще трябва да учиш в училището, наречено Живот на планетата Земя. Всеки един човек и всяко едно събитие – без изключение – ще бъдат твоят Универсален Учител.


3. Няма грешки – има само уроци. Неуспехите са неразделна част от успеха. Няма жертви и потърпевши — има само ученици.


4. Урокът ще се повтаря в най-разнообразни форми, докато не го научиш напълно. Ако не научиш лесните уроци — те ще станат по-трудни. Щом си научиш урока, ще преминеш към следващия.

 
5. Външните проблеми са точно отражение на твоето вътрешно състояние. Ако промениш вътрешния си свят — външния свят за теб също ще се промени. Болката е начинът, който Животът използва, за да привлече вниманието ти.

 
6. Ще разбереш, че урокът е научен, когато се промени поведението ти. Мъдростта се постига чрез практика, не чрез книги и теория. Едно малко нещо е по-добрият вариант, отколкото едно голямо нищо.


7. Няма по-хубаво място от «тук». «Там» с нищо не е по-добро от «тук». Когато твоето «там» стане «тук», ще се появи друго «там», което пак ще ти се струва по-добро от «тук».


8. Другите хора са всичко на всичко твое отражение. Ти не можеш да обичаш или да мразиш това, което виждаш в другите, ако то не е отражение на някакви твои собствени качества.

 
9. Животът майстори рамката, а картината я рисуваш ти. Ако не поемеш отговорността за рисуването на собствената ти картина, други хора ще я рисуват вместо теб.

 
10. Ще получиш всичко, което НАИСТИНА МНОГО ПОИСКАШ. ТИ подсъзнателно ще определиш много точно колко енергия за какво да изразходваш и какви хора да привлечеш.

 
11. При определянето кое е «правилно» и «неправилно» това, което наричат «морал», е лош помощник. Просто прави възможно най-доброто за момента.

 
12. Всички отговори се съдържат в самия теб. Ти знаеш повече, отколкото е написано в книгите. Всичко, което трябва да правиш, е да се вглеждаш в себе си, да се вслушваш в себе си, да се доверяваш на себе си.

 
13. Ти ще забравиш всичко, написано дотук.

 
14. Ти ще можеш да си го спомниш винаги, когато НАИСТИНА МНОГО ПОИСКАШ.”


image




Гласувай:
6



1. анонимен - Така е, но обикновенно стигаме до ...
22.03.2012 00:02
Така е,но обикновенно стигаме до тези проникновения в един доста късен етап от живота и ни остава само да преосмисляме станалото.Бъдещето е почти предначертано....:)
цитирай
2. far - :)
22.03.2012 00:07
"...обикновено стигаме до тези проникновения в един доста късен етап от живота" - с това съм почти съгласна. "Доста късен" за какво? :)
"...и ни остава само да преосмисляме станалото" - а с това не съм съгласна - че единствено това ни остава :) Въпрос на личен избор.
цитирай
3. анонимен - Добре де, правим отчаяни усилия да ...
22.03.2012 00:55
Добре де,правим отчаяни усилия да пооправим доста неща с променлив успех.
Няма личен избор-има подходящо стечение на обстоятелставата.
Човешкоят живот протича на етапа и това е непредотвратимо.
цитирай
4. far - 3. анонимен,
22.03.2012 08:33
"Няма личен избор" - много е обобщаващо и категорично, затова как да се съглася?))
Етапите на живота....т.е.има етапи, когато действаш, правиш нещо, нещо се променя в живота ти, а на един етап просто започваш "да доживяваш дните си"?
"Подходящото стечение на обстоятелствата" е толкова бездънна тема, че няма да я зачеквам сега))
цитирай
5. анонимен - Нямаш личен избор къде, кога и като ...
23.03.2012 01:14
Нямаш личен избор къде,кога и като какъв да се родиш.Оттам тръгва всичко.Това определя и етапите,които евентуално би могъл да изминеш и при едно добро стечение на обстоятелствата можеш да бъдеш изстрелян в непредполагаема посока:)
цитирай
6. far - Смея да твърдя
23.03.2012 01:34
че обстоятелствата в живота ни също са отражение на нашите мисли и нагласи. Никой не може да ме убеди, че човек, който постоянно хленчи, мрънка и се жалва, търси виновни наоколо за собственото си блато и т.н., може да дочака "подходящо стечение на обстоятелствата". То може да е максимално подходящото, но дали ще го види, ако през това време продължава да мрънка по инерция и по навик?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: far
Категория: Други
Прочетен: 40933
Постинги: 16
Коментари: 33
Гласове: 286